Trygonometria
1: Rozwiąż równanie:
1 − cos8x1 + tgx = 0
7 mar 20:39
1:
7 mar 20:51
buhaj: cos(4x+4x)= i naginasz ze wzorków mozolna praca

pamietam ze troche zajął ten przykład ale
generalnie fajne przykłady są w "Kiełbasie"
7 mar 22:07
Mila: 1+tgx≠0 ⋀ x≠900
1−cos8x=0
cos8x=1
dokończ
7 mar 22:53
buhaj: a ja sie tak bawiłem

no fakt wstaw zmienna
7 mar 23:23
1: no tak, to zrobilem i w odpowiedziach jest jakas dziwna odpowiedz....
8 mar 09:14
ICSP: cos8x = 1
8x = 2kπ ; k∊ C
Piękna odp.
8 mar 11:37
1: a odpowiedz w zbiorze jest taka:
x=kπ lub x=14π + kπ, k∊C
8 mar 20:06