matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
objętość stożek
justyna:
♥ W stożek o wysokośći h wpisano walec , którego przekrój osiowy jest kwadratem o boku długości a. Znajdź objętość stożka. Poposzę bo nie wiem jak je ruszyć
7 mar 20:24
dero2005:
dane : h, a
h
a
h*a
=
→ r =
r
a
r −
2
2(h−a)
πr
2
*h
V =
policz
3
7 mar 21:23