1
magda: Proste równania wymierne
Proszę o pomoc w rozwiązaniu równań wymiernych:
a) x+2x−2=0
b) 2x−14x2−4x+1=0
c) (2x−1)(2x+1)(x−1)2x2−x−1=0
7 mar 20:00
magda: proszę o pomoc
7 mar 20:10
STUDENCIK: a co ty tu chcesz policzyc miejsca zerowe dziedizne
7 mar 20:12
magda: tak
7 mar 20:16
magda: prosze o jakąś pomoc
7 mar 20:22
STUDENCIK: a)
Df= R \ {2}
Mz = −2
b)
Df = R \ (0,5)
MZ − brak
c)
Df= R \ {(1),(0,5)}
MZ = −0,5
7 mar 20:23
STUDENCIK: cos wyjasnic?
7 mar 20:29
magda: skąd miejsce zerowe w tym a) wychodzi ci −2 nie powinno 2
7 mar 20:38
STUDENCIK: patrzysz na licznik to te na górze

widzisz te x + 2? i male pytanko ile musi byc x aby x + 2 = 0?
7 mar 20:41
magda: tam jest o i 5 czy
12?
7 mar 20:49
magda: 0 i 5
7 mar 20:49
magda: ?
7 mar 20:53
7 mar 22:29