Pilneeeeee !!!!!!!!
Sysia...: oblicz miejsca zerowe funkcji f(x)= x2+3x−10 podaj równanie osi symetrii
miejsca zerowe x1= −5 x2= 2 ale o co chodzi z tą symetria proszę o pomoc
7 mar 19:02
Dawid: osia symetri fukncji kwadratowych jest prosta x=a
gdzie a to wierzcholek paraboli
7 mar 19:03
Sysia...: czyli musze zaznaczyc te punkty na osi i obliczyc jeszcze do tego p i q ?
7 mar 19:07
Dawid: Nie musisz poprostu wylicz p
x=p to ta prosta
7 mar 19:08
Sysia...: aa już rozumiem

dzięki bardzo
7 mar 19:15