dla kazdego x≠ −2 wyrażenie
mnzJUN:
| | x−1 | | 2 | |
dla kazdego x≠ −2 wyrażenie |
| : |
| jest równe |
| | 2x+4 | | x+2 | |
7 mar 18:47
7 mar 18:58
mnzJUN: a jak to rozwiązałeś bo to by mnie najbardziej interesowało
7 mar 19:02
asdf:
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
z postaci ogolnej na iloczynową
x
2 + x − 2 = 0
Δ = 1 + 8
Δ = 9
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
podkładasz pod wzór postaci iloczynowej y = a(x − x
1)(x − x
2)
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
skracasz co trzeba i odp:
7 mar 19:06
asdf: jak masz w czyms problemy to pytaj
7 mar 19:07
mnzJUN: ok już wiem jak,nie wiedziałem tylko że to trzeba do iloczynowej podstawiać.Dzięki
7 mar 19:35
asdf: prosze bardzo
7 mar 19:37