Obwód przedniego koła pojazdu-dzieciecej zabawki-jest o 12cm mniejszy od obwodu
karola: Obwód przedniego koła pojazdu−dzieciecej zabawki−jest o 12cm mniejszy od obwodu kola tylnego.Na
drodze o dlugosci 8,1m tylne kolo tego pojazdu wykonalo o 90 obrotow mniej niz kolo
przednie.Jakie sa obwody kol zabawki?Obwód przedniego koła pojazdu−dzieciecej zabawki−jest o
12cm mniejszy od obwodu kola tylnego.Na drodze o dlugosci 8,1m tylne kolo tego pojazdu
wykonalo o 90 obrotow mniej niz kolo przednie.Jakie sa obwody kol zabawki?
Wyłumaczy mi ktoś ?
7 mar 18:40
karola: pomoże ktoS?
7 mar 18:59
ejendi:
nocne marki działają:
S=8,1m; Ot=Op+0,12 m, np=nt+90
ilość obrotów x obwód=droga
S=np*Op; np=90+nt
S=nt*Ot; Op=Ot−0,12
S=(90+nt)(Ot+0,12)
−0,12+nt2−10,8*nt+90S=0
nt=45; Ot=0,18
np=135; Op=0,06
9 mar 00:22