matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Patryk:
(πr
2
)'=2πr
4
(
πr
3
)'=4πr
2
3
uzyskałem łatwo dwa wzory są jeszcze inne takie sztuczki ?
7 mar 18:05
Krzysiek:
gdzie tu sztuczka? i jakie wzory uzyskałeś?...
7 mar 18:11
?:
pierwsza linijka pochodna pola koła = obwód koła
7 mar 18:14