matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nie ograniam tego pomóżcie?
Dziwneto:
Nie obczajam trochę logarytmów
Np. coś takiego jak obliczyć: log 1/
√
10
= log 0,5/
√
2
= log 3 3
√
3
= log 27 1/3= log 9 27= log 0,5 1/
√
2
= log 6 6
√
6
= log3 3 − log2 1/8= log2
√
2
+ log3
√
3
= log12 2 + log12 4 + log12 18=
7 mar 18:03
?:
−1/2
7 mar 18:06