matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
bas890:
Wielomian W(x)*G(x), gdzie W(x)=9c
2
x
2
−16d
2
x
2
, G(x)=16d
x
+
9c
2
x
2
jest równy:
7 mar 17:38
bas890:
tam powinno byc :G(x)=16d
2
x
2
+9c
2
x
2
7 mar 17:40