Pochodna kierunkowa
Ania: Znależć pochodną kierunkową funkcji z=x2−y2 w punkcie M(1,1)
a ) w kierunku wektora t =[3,4]
b) w kierunku gradientu tej funkcji w punkcie M=(1,1)
7 mar 17:19
7 mar 17:21
Ania: akurat a wiedziałam
mam problem z b)
7 mar 18:20
Krzysiek: a ile wynosi gradient funkcji z?
7 mar 18:24
Ania: mi się wydaje , że[ 2,−2]
7 mar 18:29
Krzysiek: tak
7 mar 18:32
Ania: W póżniej już tak samo jak w a?
7 mar 18:37
Krzysiek: nie wiem jak w a, tak jak w tym przykładzie (na wikipedii)
7 mar 18:42