Pilne Prosze o pomoc.
kris: cześć wam mam problem z dwoma zadaniami.. niewiem jak sie za to zabrac. co chwile inny
wynik...
1.zbiorem rozwiązan nierówności −4x≥2 x
2 jest zbiór?
2.pierwszy wyraz czterowyrazowego ciągu geometrycznego (b
n) jest równy 0,5, a czwarty wyraz
| | 1 | |
tego ciągu ma wartosc − |
| wobec tego iloczyn ciągu (bn) jest równy? |
| | 16 | |
7 mar 16:14
asia9201: prosze niech ktos pomoże:(
7 mar 16:28
asia9201: sory nie moje
7 mar 16:28
kris: prosze o pomoc musze to na jutro oddac.
7 mar 16:41
Artur z miasta Neptuna:
1. .... ⇔ 2x2 + 4x ≤ 0 ⇔ x2 + 2x ≤ 0 ⇔ x(x+2) ≤ 0 ⇔ piszesz rozwiązanie
7 mar 16:55
Artur z miasta Neptuna:
2.
b
2 = b
1 * q
| | b4 | |
b1*b2*b3*b4 = b1*(b1*q)*( |
| )*b4 = b12*b42 =... |
| | q | |
7 mar 16:57
kris: w tym drugim kompletnie niewiem o co chodzi:(
7 mar 17:04
Artur z miasta Neptuna:
w ciągu geometrycznym jak tworzony jest kolejny wyraz ciągu

pomyśl a później spójrz na te
dwie pierwsze linijki, które napisałem.
7 mar 17:05
kris: kurde niewiem a trudno nieoddam zadania.
7 mar 17:35
Mila: zadanie 2.
Po pierwsze, błąd w treści, ma być "iloraz" a nie iloczyn
a
4 =a
1 *q
3 z definicji!
7 mar 17:45
kris: Mila. dziekuje ci bardzo
7 mar 17:54
Mila:
7 mar 18:01