matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie
ika:
5
1+x
−5
1−x
=−24
7 mar 15:23
Artur z miasta Neptuna:
5
1+x
= 5*5
x
5
1−x
= 5*5
−x
=
5
/
5
x
t= 5
x
i masz: 5*t −
5
/
t
= −24 //*t 5t
2
+ 24t − 5 = 0 i wyliczasz Δ, t
1
i t
2
7 mar 15:26