matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
awdawd
maver:
Wyznacz miejsce zerowe funkcji f(x)= 3x +b, gdzie b = log
1
/
2
2
√
2
7 mar 14:35
Artur z miasta Neptuna:
0 = 3x + log
1
/
2
2
√
2
3
3
// log
1
/
2
2
√
2
=
−
log
2
2
√
2
= −
log
2
2 = −
//
2
2
więc:
3
0 = 3x −
−> x =
1
/
2
2
7 mar 14:36
maver:
nie mozna inaczej ?
7 mar 15:44