wyznacz współrzędne punktów przecięcia się wykresu funkcji y=2x-4 z osiami układ
ola: wyznacz współrzędne punktów przecięcia się wykresu funkcji y=2x−4 z osiami układu wapółrzędnych
sporządz wykres tej funkcji i podaj miejsce zerowe
7 mar 14:14
Artur z miasta Neptuna:
przecięcie z osią OY −−− za x podstaw 0 ... i wylicz 'y'
przecięcie z osią OX −−− za y podstaw 0 ... i wylicz 'x' .... to jest twoje MIEJSCE ZEROWE

mając dwa punkty możesz narysować prostą.
7 mar 14:17
ola: MIEJSCE ZEROWE=−2 tak
7 mar 14:20
Artur z miasta Neptuna:
tak
x=−2 −−− miejsce zerowe funkcji
7 mar 14:31