próbna maturka oke
jarke: próbna matura OKE, w województwie śląskim, (nie wiem czy tylko w moim, czy to była jakaś
generalna w całym kraju, nikt w szkole nie wiedział dokładnie co to jest za arkusz


),
http://poznan.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1310775,probna-matura-2012-z-matematyki-odpowiedzi,2248313,id,t,zid.html#galeria
tak czy inaczej, podajcie swoje odpowiedzi,
zaraz napiszę i wrzucę swoje ; )
7 mar 13:55
Artur z miasta Neptuna:
no to podaj swoje odpowiedzi.
7 mar 14:03
7 mar 14:07
Artur z miasta Neptuna:
1.a
2.b
3.a
4.c
5.b
6.b
7.a
ejjj ja chce to zrobić
7 mar 14:08
Kyś: przeciez w tym Twoim linku są odpowiedzi...
7 mar 14:08
jarke: jak tworzyłem posta, to jeszcze ich nie było!
7 mar 14:12
Artur z miasta Neptuna: 8.a
9.d
10.c
11.c
12.d
13.c
14.a
7 mar 14:13
Artur z miasta Neptuna:
haha ... ale bywa walnąłem

ogólnie matura nie jest trudna przynajmniej zamknięte
7 mar 14:15
jarke: 18/21 z zamkniętych mam ; f
gorączka nie sprzyja trzeźwemu myśleniu...
7 mar 14:23
Yay: zamknięte były banalne, ale za to przy otwartych się postarali
7 mar 14:54
Artur z miasta Neptuna:
tak? to już patrzę
7 mar 14:54
Artur z miasta Neptuna:
22 − proste
23 − banał
24 − h = 3*(10−6) −−− proste
25 − muszę chwilkę pomyśleć
26 − proste (do wzoru wystarczy podstawić) x = 16 ... q = 4
27 − proste −−−− 10*3n − 5*2*2n−1 = 10*(....)
28 − błagam − banał
29 − 5/36 − proste
30 − proste
31 − nie jest trudne −− troszeczkę pisania, ale nic nadzwyczajnego
32 − proste −− zwykłe proporcje
7 mar 15:02
Artur z miasta Neptuna:
czyli na dobrą sprawę tylko 25 ciekawe jest, reszta to poziom baaardzo podstawowej matematyki
7 mar 15:03
jarke: 26 q=4 ? oj nie
| | 1 | |
q = |
| , to jest ciąg malejący, 1>q>0
|
| | 4 | |
chętnie zobaczę tą proporcję do 32, bo do teraz ogarniam jaką ; f
7 mar 15:14
Asia: kiedy jest się na studiach bądź po studiach to wszystko co pochodzi z niższego poziomu wydaje
się proste, a wręcz banalne.. to tak jak osoby po gimnazjum twierdzą, że egz. gimnazjalny to
pestka. Jednak z punktu patrzenia maturzystki nie uważam żeby zadania otwarte były takie
,,banalne''. Owszem, zadania zamknięte były proste i właściwie niczego skomplikowanego nie
można było znaleźć, jednak według mnie było zdecydowanie za dużo zadań otwartych i nie takie
łatwe..
7 mar 15:31
Basiek: Wszyscy, którzy uważają, że próbna była trudna− do nauki w podskokach, raz raz!
7 mar 15:38
Asia: Basiek, a jaki wynik się szykuje u Ciebie?
7 mar 15:45
Basiek: Ujmę to tak:
po przyjściu do domu, kiedy już przestałam histeryzować, zaczęłam szukać jakichś studiów
zaocznych.



Nie wiem, jak to zrobiłam... wszystko cholera, źle.
Muszę się przestać uczyć, bo mi to wyraźnie szkodzi!
7 mar 15:47
jarke: Basiek, no to widzę, że nie jesteś sama : p
i ja też nie wiem co ja tam napisałem...
7 mar 15:50
Asia: no, ale chyba sprawdzalas odpowiedzi, itd? to srednio ile? 98 czy moze 99%?
7 mar 15:50
Basiek: Szczerze mówiąc, nie musiałam sprawdzać. Zapytałam znajomych. Mam żałobę, legły w gruzach
wszystkie moje ideały! Trochę współczucia się należy.

Boże... 3 lata życia zmarnowałam na tę matematykę. Zostaję hejterem. Albo imoł.
Albo nie wiem. Normalnie, rzucam szkołę, czy coś.
7 mar 15:52
kylo1303: No jak dla mnie to nie bylo trudne, jedyne nad czym musialem pomyslec to dowod z trojkatem
(ktory zrobilem z tw, cosinusow a chyba powinien byc inny sposob).
7 mar 15:53
Asia: przestań! ważne, że to nie jest jeszcze prawdziwa matura, więc trochę czasu jeszcze jest żeby
popracować i w maju trzeba się maksymalnie skoncentrować

Ty z pewnością dasz sobie radę.
7 mar 15:53
elpe: haha
Basiek
7 mar 15:55
Basiek: elpe bądź poważny! Nie "hihi"

Ja tu właśnie od 6h przeżywam. Na znak protestu uczę się
angielskiego!
W ogóle... szczerze mówiąc matura rozszerzona wydaje mi się prostsza od podstawy. Coś nie tak
ze mną chyba
7 mar 15:57
elpe: na pocieszenie dodam ze mi rewelacyjnie też nie poszło

nad tym ostatnim się umeczyłem
7 mar 15:59
jarke: mam dokładnie takie samo odczucie, wolę arkusz próbnej matury i też wydają mi się prostsze
zadania otwarte...
i chyba nie tylko ja tak mam...
7 mar 16:01
Basiek: Nieszczęście innych mnie nie cieszy. A szkoda.

Ale wiecie, co mnie dobiło?

Że miałam wczoraj porobić sobie ostrosłupy... no i nie zrobiłam.
A jeszcze wczoraj widziałam NIEMAL identyczne zadanie, jak to ostatnie dzisiejsze i "a tam,
było to nie będzie".

...
A w ogóle to... dawno nic nie poszło mi tak źle. Naprawdę nie wiem, co mi się dzieje; ale chyba
muszę oddać laptopa w depozyt na rzecz matury.
7 mar 16:03
jarke: Basiek, zrobiłaś zadanie z analitycznej? : D
i ja pomyliłem zadanie z ostrosłupem... dokładnie, cholera źle!1
dwa miesiące to dużo i mało czasu...
7 mar 16:05
elpe: no ja mam podobnie

ale i tak bym wolał pisać dziś R

tak mnie dzisiaj korciło twierdzenie
cosinusów w tym ostrosłupie że aż policzyłem
7 mar 16:06
kylo1303: A co sprawilo wam najwiecej problemow? Mnie oprocz trojkata to zadania ze statystyki, jako ze
nie zrobilem ani jednego zadania z tego dzialu musialem analizowac wzory z tablic.
I takie pytanie apropo waszej oceny: zadanie z ciagiem 64,x,4, jest powiedziane ze jest to ciag
| | 1 | | 1 | |
malejacy, ale jakos sobie tego nie przyswoilem i policzylem q= |
| v q=− |
| , wynik |
| | 4 | | 4 | |
wychodzi taki sam dla obu przypadkow. Pytanie jest takie: czy jesli nie odrzucilem blednego q
to odejma 0,1 czy 2 punkty? W zaleznosci od tego wynik waha sie miedzy 96−100%
7 mar 16:08
Mila: Odejmą.
7 mar 16:09
Basiek: Aaaa, analityczną zrobiłam

Akurat to było proste, kiedyś je robiłam na forum

A reszta...
jak można liczyć i źle wyliczyć? I to wszystko...?

I: 2 miesiące (już 1,75)

To
mało. Aktualnie mam problem z podstawą... o rozszerzeniu
nie będę więc myśleć i ... zdam maturę za rok. Trudno.
7 mar 16:10
jarke: spadaj
kylo,

powinieneś odrzucić błędne q, i pewnie dostaniesz 1 pkt za to zadanie

bo było za 2 pkt, no nie?
mi dowód na wielokrotność liczby 10, i ostatnie?
7 mar 16:10
jarke: dokładnie, muszę się jutro zapytać w szkole co trzeba zrobić gdzie co złożyć na poprawkę matury
za rok, bo porażkaaaaa...
7 mar 16:11
elpe: ja tam mam w Du***e tylko bd musiał znosić szyderczy uśmiech nauczycielki
Basiek na
pewno f.kwadratową zrobiłaś dobrze

2pkt Twoje
7 mar 16:12
jarke: hahaha : D
7 mar 16:13
Basiek: 7h matematyki w tygodniu, a w głowie pustka. Boże..., co za życie.
Kylo dobijasz mnie. Naprawdę. Bardzo.
7 mar 16:13
kylo1303: Polecam wejsc pod koldre i sie rozplakac

A tak na powaznie to u mnie w klasie wyniki z
matury rozszerzonej nie przekraczaly 30%, tak polowa uczniow miala ponizej 10%. Z tego co wiem
rok temu bylo tak samo, a z matur majowych wyniki byly juz u niektorych w granicach 50%, wiec
w 2miesiace spokojnie mozesz paredziesiat procent nadrobic. A ze jestes pracowita i zdolna to
spokojnie dasz rade, ale najwazniejsze to dobre nastawienie i komfort psychiczny. Zebys sama
siebie nie sabotowala.
7 mar 16:13
Basiek: Ja dostanę kolejną 2 lub 1 z matematyki.

Plus zostanę zjechana z góry do dołu..., bo moja
nauczycielka przyjemną osóbką nie jest. No i mogę się spodziewać odpowiedzi kilka razy w
tygodniu... Cudownie. Też nie mieli co wymyślić, tylko jakieś matury próbne.
7 mar 16:15
elpe: kolejną no nic

nie ma gadania na forum tylko brać sie ostro

juz wiecie nad czym
pracować
7 mar 16:18
Basiek: Kolejną..., bo ostatnio wpadło 2 za próbną rozszerzoną.

Hm, tak, już wiemy. Mowa o maturze podstawowej, tak?

... Tak myślałam

Dziś w sumie mam 24 zad. z ostrosłupów zrobić

Zapowiada się niemiło.
I ten... Wy dalej wierzycie, że zdążycie wszystko zrobić w 2 miesiące? ^^
7 mar 16:20
elpe: pewnie że tak

50dnix25zadań=1250

więc czas
start
7 mar 16:23
Basiek: Zostało ... 50 dni?!
Kurczę! To niefajnie.
7 mar 16:24
elpe: tak napisałem

taki przykład
7 mar 16:25
Basiek: Ufff. To co, idziemy się uczyć?
7 mar 16:27
elpe: ja myslę ze tak

na forum bd o 23.30

także do później
7 mar 16:28
Basiek: To ja też!

Do później
7 mar 16:28