prosze o obliczenie objetośći
darek_771:

cześć. pomocy potrzebuje obliczyć objetość stożka scietego.gdzie R=19,3 m r=2,5m H=10,4
7 mar 12:30
Agniesia: 1
o Liczysz objętość stożka
2
o Liczysz skale podobieństwa
3
o Liczysz objętość mniejszego stożka
4. Odejmujesz od objętości dużego stożka objętość małego stożka i otrzymujesz objętość stożka
ściętego
7 mar 12:42
asdf:
H = 10,4
R = 19,3
r = 2,5
z = H − x
x = H − z
Jak masz x ( czyli wysokosc malego trojkata) to obliczysz odrazu jego objetosc
7 mar 12:50
asdf: Jak masz x( czyli wysokosc malego trojkata) to liczysz odrazu jego objetosc, pozniej od
objetosci duzego trojkata odejmujesz maly trojkat i masz odpowiedz.
7 mar 12:51
asdf: Jak masz x( czyli wysokosc malego trojkata) to liczysz odrazu jego objetosc, pozniej od
objetosci duzego trojkata odejmujesz objetosc malego trojkata i masz odpowiedz.
7 mar 12:51