ktoś pomoże ?
dsa: 25√3
____
4
6 mar 22:00
Saizou : a co ty tu chcesz robić ?
6 mar 22:05
dsa: objętość i pole całkowite graniastosłupa prawidłowego trójkątnego
a = 5 cm h = 4 cm
wiec muszę obliczyć podstawę czyli a do 2 √ 3 i coś mi tu nie pasuje
4
6 mar 22:09
Saizou : | | a2√3 | |
jest dobrze bo ze wzoru na trójkąt równoboczny P= |
| |
| | 4 | |
6 mar 22:10
Saizou : a Pole całkowite to pole 2 podstaw + pole wszystkich ścian bocznych
6 mar 22:11
dsa: aha dobra dobra dzięki bo coś dalej z tym kombinować chciałem niepotrzebnie : )
6 mar 22:11