matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
sandrinaaa:
log
4
8 + log
4
2 = A.1 B.4 C.9 D.36 Jak się to rozwiązuje ?
6 mar 20:58
Beti:
skorzystaj z wł.: log
a
b + log
a
c = log
a
b*c
6 mar 21:02
Aga1:
log
4
8+log
4
2=log
4
(8*2)=log
4
16=2
6 mar 21:03