matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj wzór ciągu
Karola:
a)2,5,10,17,26,37 b)3,−9,27,−81,243 c)−1,4,−9,16,−25,36 d)1,4,−9,16,−25,36
6 mar 20:58
asdf:
a)
a
n
= n
2
+ 1
b) q = −3 a
n
= 3 * q
n
−
1
a
n
= 3 * (−3)
n
−
1
c)
a
n
= (−1)
n
* n
2
d) myśle
6 mar 21:35
asdf:
pomoże ktoś z d?
6 mar 21:42