matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczba
Anula:
liczba punktów wspólnych prostej y=−x z wykresem funkcji y=1/2x−2x+3 wynosi: 1,2,0,3
6 mar 20:39
M:
11 lut 06:03
Jolanta:
y=−x y=
1
2
x
2
−2x+3 −x=
1
2
x
2
−2x+3
1
x
2
−x+3=0
2
Δ=b
2
−4ac=1−4*
1
2
*3=−5 Odp 0
11 lut 11:44