matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całke
Karolina:
√
x
− x
1
∫
2
dx
4
√
x
3
Byłabym wdzięczna gdyby ktoś rozpisał to tak jak powinno być..
6 mar 20:32
ZKS:
4
4
2
1
∫ x
−
1
/
4
− x
1
/
4
= [
x
3
/
4
−
x
5
/
4
] |
2
1
=
3
5
4
4
4
4
=
* 2
3
/
4
−
* 2
5
/
4
−
* 1
3
/
4
+
* 1
5
/
4
=
3
5
3
5
6 mar 20:49