matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres
anu:
Jaka będzie parabola w tym przykładzie y= −x
2
−1 podstawiłam pkt (0,−1), (1,0), (2,3),(3,8) ?
6 mar 19:59
Aga1:
Dla x=1 y=−(1)
2
−1=−1−1=−2 (1,−2), (2,−5), (3,−10) weź jeszcze x ujemne.
6 mar 20:06