6 mar 19:44
rumpek:
vt = 270 <− równanie dla pociągu jadącego z miasta A bo miasta B (o 9 prędkość mniejsza)
(v + 9)(t − 1) = 270 <− równania dla pociągu z miasta B do A (trzeba dodać tę prędkość bo w
równaniu wyżej określiśmy ją jako v, a tutaj trzeba dodać tę różnicę
6 mar 19:47
rumpek:
vt = 270 <− równanie dla pociągu jadącego z miasta A bo miasta B (o 9 prędkość mniejsza)
(v + 9)(t − 1) = 270 <− równania dla pociągu z miasta B do A (trzeba dodać tę prędkość bo w
równaniu wyżej określiśmy ją jako v, a tutaj trzeba dodać tę różnicę
6 mar 19:48