PROSZE O PODANIE KOMBINACJI DO TEGO ZADANIA
Ola: Przygotowano 20 losów,w tym 5 wygrywających.Na ile sposobów biorąca w tym losowaniu Ewa może
wybrać 4 losy tak,aby wśród nich:
a)był jeden wygrany
b)był co najmniej jeden wygrany
c)były dwa wygrane
6 mar 18:38
rumpek:
| | | | | |
|A| = C153 * C51 = | * | = ... |
| | | |
| | | |
|B'| = C154 = | = .... ⇒ P(B) = 1 − P(B') |
| | |
| | | | | |
|C| = C152 * C52 = | * | = ... |
| | | |
6 mar 18:42
6 mar 18:43
Ola: Czy to bedzie C1z5xC3z20? podpunkt a?
6 mar 18:44
Ola: miałam racje, juz to kumam

dziękuje
6 mar 18:44