matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granicę
confused:
n
2
+2
2
lim
√
4n
2
+3n+1
n→
∞
Słabo widać, ale niestety nie mogę inaczej
6 mar 17:00
Basia:
n
2
+2
=
=
2
√
n
2
(4+
3
n
+
1
n
2
)
n
2
+2
=
2n*
√
4+
3
n
+
1
n
2
n+
2
n
→................
2
√
4+
3
n
+
1
n
2
dokończ
6 mar 17:03
confused:
Basia czemu najpierw podzieliłaś mianownik przez n a potem licznik ?
6 mar 17:06