dzialania na pierwiastkach
miko : jak rozwiazac to dzialanie na pierwiastkach: 310*320*330 ?
w odpowiedziach jest 2720, nie rozumiem skad bierze sie taki wynik. prosze o pomoc
6 mar 16:50
Aga1: 360=(33)20
6 mar 16:53
Beti: 310*320*330 = 310+20+30 = 360
a skoro musi byc tak jak w odp. to: 360 = (33)20 = 2720
6 mar 16:54
miko : dzieki, ale nie rozumiem dlaczego akurat tak trzeba zrobic
6 mar 17:04
Beti: a czego konkretnie nie rozumiesz ?
6 mar 17:05
miko : jezeli (33)20 to nie powinno byc 33*20 ?
tak wynika z wlasnosci
6 mar 17:08
Beti: no tak, ale tu rozpisujemy w drugą strone, bo chcemy "wymusić" taki wynik jaki jest w
odpowiedzi
6 mar 17:58
miko : hmm.. na maturze nie bede miala podanej odpowiedzi, to jak mam "wymusic" wynik..... −,−
6 mar 18:02
pitagoras z cisowej: miko jeżeli podasz takich wynik, to i tak bedzie dobrze. Tzn (33)20
6 mar 18:10
Beti: gdyby było polecenie "oblicz" to zostawiasz wynik w postaci 360.
6 mar 18:13