wykres funkcji f(x)=u{a}{x}
DZIADZIA: do wykresu funkcji f(x)=U=ax−6 należy punkt P=(−1,4) wyznacz miejsce zerowe
4=a−1−6
a= −10
4=−10x−6
10x=−10
x=−1 ?
gdzieś jest byk pomocy!
6 mar 16:49
Beti: przeciez masz wyznaczyć m. zer. funkcji wymiernej, a nie liniowej, czyli:
| | 10 | |
0 = − |
| −6 oczywiście x ε R \ {0}
|
| | x | |
6 mar 16:59
Basiek: 10=−a => a=−10
Teraz podstawiasz pod wzór ogólny:
miejsce zerowe:
6x=−10
6 mar 17:00
pigor: | | 2 | |
miejsce zerowe to takie x, że f(x)=0 ⇔ −10x−4=0 ⇔ x= − |
| . ...  |
| | 5 | |
6 mar 17:01
pigor: przepraszam coś źle u mnie

. ...
6 mar 17:03
pigor: | | 5 | |
nie wiem skąd się to u mnie wzięło ,a powinno być −10−6x=0 ⇔ x=− |
| . ...  |
| | 3 | |
6 mar 17:05
DZIADZIA: pigor tak Basiek tak

ogólnie to witajcię
6 mar 17:09
DZIADZIA: chodzę na korki z matmy bo mnie zmuszona kobieta woła sobie 60zł za 90min po których i yak za
wiele nie kumam...
6 mar 17:10
Basiek: Witaj. Zmień korepetytora.

No i hm.... korki wiesz, niewiele wnoszą bez masy pracy
samodzielnej. Dla przykładu: ja płacę 40 zł za 60 min. angielskiego

Oczywiście, że widzę
poprawę swoich zdolności językowych, ale nie bez wkładu własnego: 20−30 str. gramatyki średnio
w tygodniu do zrobienia, kilka form wypowiedzi, arkusz podstawowy i rozszerzony

Jak
widzisz.... trzeba chcieć
6 mar 17:14
DZIADZIA: a jak u Ciebie z lekturami z Polaka?co mawiają w szkołach czy czegoś konkretnego można się
spodziewać?bo ja własnie kończę drugi tom Stieg Larssona "dziewczyna która igrała z
ogniem",wiem że tego w spisie obowiązkowych nie ma ale..

Czy jakąś epokę można sobie troszkę odpuscic?
6 mar 17:21
Basiek: Nie

Raczej nie, a może być wszystko. Polskim będę się hm, przejmować za jakiś czas.
Jutro jest próbna z matematyki podstawowej, podesłana przez CKE

Nie wiem, czy wiesz
6 mar 17:22
DZIADZIA: no co ty nie wiedziałem,to pewnie arkusze będą się kręcić po necie to sobie zasiąde a o której
piszecie?
6 mar 17:24
Basiek: Od 9−tej pewnie
6 mar 17:27
DZIADZIA: to dede trzymał kciuki
6 mar 17:58
Basiek: E tam, spokojnie. Będzie przecież dobrze.

Ale dzięki
6 mar 18:19