matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Jasio:
Prosta y = ax + 3 jest równoległa do prostej y = 2ax + x. Wtedy
1
1
A) a = −1 B) a =
C) a = 1 D) a =
3
2
6 mar 16:25
Basia:
y = ax+3 y = (2a+1)*x a = 2a+1 wylicz a
6 mar 16:36
Jasio:
dzięki
6 mar 16:58