symetralna
anka: Znajdź równanie symetralnej odcinka o końcach w punktach A = ( −1;3) B= (3;−5)
6 mar 15:24
Jasio: wylicz srodek odcinka AB zrob równanie prostej przechodzącej przez pkt AiB i rownanie
prostopadłej przechodzącej przez S
6 mar 15:29
anka: znajduje środek odcinka :
S= (
−1+32),(
3−52)
czyli:
S= (1,−1)
zaznaczam na osi prostą przechodzącą przez ten punkt (1;−1)
i co dalej ? nie umiem zrobić tego równania prostej, nie rozumiem.
6 mar 15:55
Jasio: wzór ogolny y=ax+b
A(x,y) B(x,y) podstaw i z układu równań wylicz
6 mar 16:23