Matma jest niee dlamnie
asia2oo: Zainteresuje sie ktos tym

?


Sporzadź wykres funkcji
f(x)= { −x
2 +4 dla x ∊ (−
∞,2)
{x−2 dla x ∊ < 2,
∞)
to jest jedna funkcja
6 mar 14:45
asia2oo: mogl by ktos zerknac?
6 mar 14:53
6 mar 14:54
mixtur46:

Punkt (2,0) nie należy do paraboli, ale już do prostej.
6 mar 14:57
asia2oo: czyli jak ja mam to zrobic?
6 mar 15:00
asia2oo: Mozna prosic jasniej albo zeb ktos mi napisal? tak jak ma byc

plis
6 mar 15:02
asia2oo: halo pomoze ktos?
6 mar 15:13
ejendi:
y=−x2+4⇒a ujemne parabola skierowana w dół
x1=−2; x2=2 masz dwa punkty przecięcia z Ox=0
wierzchołek:
y(0)=4
w(4,0)
ten warunek dla y=x−2 to 2<x<∞
prosta a=1 pod kątem α=45 od punktu x=2
{ −x2 +4 dla x ∊ (−∞,2) to oznacza, że 2 nalezy do paraboli
7 mar 19:16
ejendi:
ten wierzchołek to w(0,4)
7 mar 19:16