matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomózcie proszę
mati:
zadanie Po podwyżce o 15% artykuł kosztuje 94 zł.Ile kosztował przed podwyżką.
6 mar 11:34
niuans:
x*1,15=94
6 mar 11:35
Aga1:
x− cena towaru przed podwyżką 115%x=94 1,15x=94 x=94:1,15 x=
6 mar 11:36