funkcja
Anula: funkcja f(x)=x2+bx+c osiąga wartość najmniejszą 4 dla x=2 jeśli b=−4, c=8 , b=4,c=−8 , b=−4,
c=−8 , b=4 , c=−8 . Ja podstawiłam to wszystko do wzoru ale w odp A I B wychodzi mi tak samo
że f(x)=4 o co w tym chodzi?
6 mar 10:57
Anula: i w tym zadaniu funkcja okreslona wzorem f(x)=x2+bx+c ma meijsca zerowe −2 i 3. wskaż poprawne
wartości współczynników b i c. b=−1, c=−6 , b= −2 , c=−3 , b=1 , c=6 , b=2 , c=−3. no i tutaj
też podstawiłam i wynik mi wyszedł b=−1, c=−6 i to jest dobry wynik, ale jak widziałam to inni
liczą układami równan itp i nie wiem czy mogę sobe po prostu podstawić?
6 mar 11:10