matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiory
brytisz:
Wyznacz A ∩ B i B\A dla zbioru A={ x : |3−2x|<5} i przedziału B=(przedział domknięty)0,+
∞
)
5 mar 21:29
M:
11 lut 06:05
Bo_ra:
|3−2x|<5 3−2x<5 i 3−2x>−5 −2x<2 −2x>−8 x>−1 x<4 A=(−1,4) B=[0,
∞
) A∩B=[0,4) B\A=[4,
∞
)
11 lut 12:14