Rozwiąż równania , prosze o pomoc WAZNE.
Olaaa ;) : a) 0,2+0,3=1,3
b) 5x−0,8=0,1+2x
c)8x−0,2=8x−0,1
d)0,01x+17=−0,16x
f)0,83x+0,82=0,23x+1,52
5 mar 21:13
Eta:
a) 20gr + 30 gr ≠ 1zł 30 gr
5 mar 21:14
Olaaa ;) : 
To nie to.
Serio potrzebuję pomocy !
5 mar 21:16
Eta:
popraw pierwsze

!
5 mar 21:16
Olaaa ;) : Ale to są przykłady do rowiązania !
NIe wiem jak je zrobic :<
5 mar 21:20
FreDziO^^: w A) zle chyba przykład napisałaś, a jesli dobrze mysle to
B 5x−0,8=0,1+2x
5x−2x=0,1+0,8
3x=0,9
x=0,9:3
x=0,3
C 8x−0,2=8x−0,1
8x−8x=−0,1+0,2
x=0,1
F 0,83x+0,82=0,23x+1,52
0,83x−0,23x=1,52−0,82
0,60x=0,70 Dalej nie wiem tyle co umiałem i dobrze mysle ze o to ci chodzilo to spox
5 mar 23:31