:( masakra
Eva: PROSZĘ O POMOC

BĘDĘ WDZIĘCZNA

Zad.1.
Spośród liczb : −9, −7, −5, −3, −1,0, 2, 4, 6, 8 losujemy dwie różne liczby a i b , a
następnie zapisujemy ich iloczyn a*b. Oblicz i porównaj prawdopodobieństwa zdarzeń A i
B, jeśli: A oznacza zdarzenie, że iloczyn a*b jest liczbą nieujemną; B− zdarzenie ,że
iloczyn a*b jest liczbą niedodatnią
6 kwi 17:57
katie :): Liczby nieujemne to liczby rzeczywiste większe lub równe zeru.
Liczby niedodatnie to liczby rzeczywiste mniejsze lub równe zeru.
Ω to wariacja bez powtorzen bo musza byc rozne liczby, gdzie n=10, k=2
6 kwi 18:16
katie :):
zd A ={(0, wszystkie inne liczby procz 0) takich mozliwosci jest 9
(−9, pozostale liczby ujemne) takich mozliwosci jest 4
(−7, pozostale liczby ujemne) takich mozliwosci jest 4
(−5, pozostale liczby ujemne) takich mozliwosci jest 4
(−3, pozostale liczby ujemne) takich mozliwosci jest 4
(−1, pozostale liczby ujemne) takich mozliwosci jest 4
(2, pozostale liczby dodatnie) takich możliwosći jest 3
(4, pozostale liczby dodatnie) takich możliwosći jest 3
(6, pozostale liczby dodatnie) takich możliwosći jest 3
(8, pozostale liczby dodatnie) takich możliwosći jest 3
}
A=41
6 kwi 18:22
katie :): zd B trzeba zrobic podobnie
6 kwi 18:23