matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie trygonometryczne
Miguel:
Takie równanie
sinx + sinx
2
+ sinx
3
+ ... = cosx + cosx
2
+ cosx
3
+ ...
5 mar 20:45
Eta:
Z sumy ciągu geometrycznego zbieżnego
a
1
S=
dla |q|<1
1−q
zamień lewą i prawą stronę
sinx
cosx
=
dla |sinx|<1 i |cosx| <1
1−sinx
1−cosx
5 mar 20:49
Miguel:
dziękuję za pomoc
5 mar 20:54
Eta:
Na zdrowie
5 mar 20:56