matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
marta:
jak rozwiązać to równanie: −3x(x+2)
3
(x*5)=0
5 mar 20:16
Daduś :
skoro to jest iloczyn liczb rowny zero to przynajmnej jedna z nich ma byc rowna zero. a wiec x
1
=0 lub (x+2)
3
=0−> x
1
=0 x
2
=−2
5 mar 20:35