matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę
wujek22:
prosze o pomoc Rozwiąż równania i nierówności −3(x+2)−4(x−5)=−9x+14
5 mar 20:08
elpe:
−3x−6−4x+20=−9x+14 −7x+14=−9x+14 2x=0 x=0 sprawdź sam bo dzisiaj cos gubie "−" i "+"
5 mar 20:29
Agniesia:
dobra gdzie ta nierówność
5 mar 20:31