Proszę o pomoc
Edzia :): 
masakra z tą matmą


Zad1
Rozłóż wielomian W(x)= x
4− 7x
2+12 na czynniki liniowe. POdaj niewymierne pierwiastki
tego wielomianu.
6 kwi 17:31
Mickej: x
4−x
2−6x
2+12=0 tyle wystarczy
6 kwi 17:32
Edzia :): koniec zadania?
6 kwi 17:34
tim: To tylko podpowiedź.
6 kwi 17:35
Kinia: aaa czy mogłby mi ktoś powiedzieć co dalej mam z tym zrobić>
6 kwi 17:38
Basia: Na pewno wystarczy Mickej ?
x2(x2−1) −6(x2−2)
i co dalej ?
6 kwi 17:38
Mickej: hmm w sumie to tak nie wyjdzie tk ładnie jak chciałem zrób tak
x2=t t>0
t2−7t+12=0
policz deltę pierwiastki i juz masz napisz co wyszło
6 kwi 17:39
Mickej: wiem zauważyłem
6 kwi 17:39
Basia: bez tw.Bezou tu się nie obejdzie !
6 kwi 17:40
Basia: podpowiem 2 jest pierwiastkiem tego wielomianu
6 kwi 17:40
Basia: Drugi sposób Mickeja bardzo dobry ! Tak licz !
6 kwi 17:42