matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w jakiej postaci mozna zapisac
iwa:
wyrażenie 1+tg∧α 1/cosα 1/cos∧α 1/sin∧α 1/sinα
5 mar 18:54
pigor:
... sądzę , że miało to być wyrażenie postaci :
cos
2
α+sin
2
α
1
1+tg
2
α =
1+U{sin
2
α}{cos
2
α) =
=
, czyli
cos
2
α
cos
2
α
odpowiedź ...
− domyślam się znowu − druga , czyli
b)
5 mar 20:04