Oblicz całkę
Ewa: Oblicz całkę
∫x(x2−1)100 dx
5 mar 18:53
Krzysiek: podstawienie: t=x2 −1
5 mar 18:54
Ewa: Krzysiu zacząłeś to dokończ
5 mar 19:01
Krzysiek: niestety ale nie dokończę

musisz Sama postarać się dokończyć zostało niewiele...
wyliczyć dx, i skorzystać z podstawowego wzoru
5 mar 19:04
Ewa: o matko ale Ty jesteś − j się kompletnie n tym nie znam byś mi pomógł no
5 mar 19:09
Ewa: o matko ale Ty jesteś − ja się kompletnie na tym nie znam byś mi pomógł no
5 mar 19:09
5 mar 19:12
pan calka: jak wyzej
x2−1=t
2xdx=dt
xdx=1/2dt
∫1/2t100dt a reszta sama sie liczy
5 mar 19:40
Ewa: no nie wiem
6 mar 09:23
pan calka: j.w
1/2∫t100dt= 1/2 * t101/101 + C = 1/202 t101 + c
6 mar 10:27
Ewa: jakieś nie zrozumiałe jest to dla mnie
6 mar 14:42