rozwiąż równanie
natalia: Rozwiąż równanie:
5x−1 − 5 * 2x = 5x−2 + 5 * 2x−2
5 mar 17:18
krystek: | | 1 | | 1 | | 1 | |
5x( |
| − |
| )=2x*5(1+ |
| )= |
| | 5 | | 25 | | 4 | |
5 mar 17:22
krystek: Zamiast = miało być/(podziel obustronnie)..
5 mar 17:23
natalia: podziel obustronnie przez co..?
5 mar 17:35
krystek: | | 25 | |
2x a następnie lub jednocześnie przez |
| |
| | 4 | |
5 mar 17:37
natalia:
co jest źle?
5 mar 17:50
Beti: | | 5x | | 625 | |
powinno byc: |
| = |
| |
| | 2x | | 16 | |
5 mar 17:59