matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wielomian
Rejzer:
w(x)=x
3
+2x dla x=
√
3
+1 (wartość doprowadź do najprostszej postaci) Proszę o pomoc
5 mar 17:15
Eff:
Nie jestem pewna ale chyba tak : w(x)=x(x
2
+2) w(x)=x(
√
3
)
2
+2 w(x)=x*3+2 w(x)=3x+2
5 mar 17:26