Proszeee pomozcie:((
asia2oo: Dane jest odcinek o koncach A(5,4) B(5,y) wiedzac ze odcinek ma dlugosc 7cm wyznacz
wspolrzedne puktu B
5 mar 16:48
5 mar 16:51
Agniesia: odcięta jest taka sama wiec :
y + 7 = 4
y − 7 = 4
otrzymasz dwa y
5 mar 16:51
.......: a mozna jakos jasniej rozpisac? i jakis rysunke
6 mar 09:44
Aga1:
6 mar 09:58
asia2oo: O dziekuje bardzo

a co z tymi obliczeniami? wiesz moze
6 mar 10:05
asia2oo: kto moze mi napisac jak to sie oblicz
6 mar 10:12
asia2oo: moze ktos mi to obliczyc

? napisac tak jak powinno byc prawdilowo

6 mar 11:19
asia2oo: prosze POMOZCIE MMI
6 mar 12:01
asia2oo: Jest ktos ogarniety zeby mi to zrobic


;
6 mar 13:10
Aga1: krystek podał Ci stronę gdzie jest ładnie wytłumaczone jak oblicza się długość odcinka.
√(5−5)2+(4−y)2=7//2
(4−y)2=49
Oblicz y
2 sposób
Jeśli punkty leżą na prostej równoległej do osi x
to Iy−4I=7
6 mar 13:17