matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równan gim.
Aspiryna :
łatwe dla Was , a dla mnie męka Rozwiąż równanie krok po kroku :
⎧
h=2r
⎩
h
√
2
=20
5 mar 16:33
Krzysiek:
z drugiego równania masz:
20
20
√
2
h=
=
=10
√
2
√
2
2
wstaw do pierwszego i wylicz r
5 mar 16:34
kylo1303:
20
√
2
h=
=10
√
2
2
2r=10
√
2
r=5
√
2
5 mar 16:35