matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
DD:
1
logx{7}=1
2
logx0,001=−3 Dzięki z góry.
5 mar 16:24
kylo1303:
3
log
x
7=
⇔ x
3/2
=7
2
(
√
x
)
3
=7 x
√
x
=7 x
2
*x=49 x
3
=49 x=49
1/3
5 mar 16:31