pomocy na jutro
rafal286: wykonaj dzielenie
(−4x7−12x5+20x4+8x3):2x2=
5 mar 14:52
pigor: ... ciekawi mnie po co to chcesz robić, no ale . proszę :
(−4x
7−12x
5+20x
4+8x
3) : 2x
2=
−2x5−6x3+10x2+4x i koniec . ...
5 mar 14:57
pigor: ... oczywiście dodając, że x≠0 , czyli dla ∀x∊R\{0}
5 mar 14:58
kylo1303: Tak dodam ze powinienes sam takie rzeczy robic zeby sie nauczyc. Tutaj nie ma nic do
rozumienia, kwestia wprawy w liczeniu, a tej jak widac ci brakuje (albo to szczyt lenistwa).
Dostaniesz przyklad na kartkowce to bedziesz musial jakos wykonac. A spisywanie samych wynikow
to bezsens.
5 mar 14:59
Eff: Kylo w tym się z tobą zgodze.
5 mar 15:09
pigor: a skąd ty wiesz, że on(a) spisuje tylko wynik

, bo ja wychodzę z założenia, że on(a) zanim
przepisze pogłówkuje skąd i dlaczego to się wzięło, bo on(a) właśnie chce , lub lubi uczyć
się na przykładach

i tyle . ...

a jak ty masz czas, lub lubisz bawić się w korepetytora, to proszę − twój biznes .
5 mar 15:13
kylo1303: Wiem stad, ze ten oto kolega dodal jakies 5 zadan, zadno z nich nie wymagalo myslenia (np.
policzyc delte w prostej funkcji kwadratowej i miejsaca zerowe). Jakby napisal ze nie umie i
chcialby sie nauczyc, to spoko, mozna pomoc w rozwiazywaniu f. kwadratowych. Ale jesli
"spamuje" zadaniami i nawet sie w nich nie odzywa, to dla mnie jest to znak ze czeka tylko na
wynik zeby spisac w swojej pracy domowej, w koncu nikt nie chce dostawac jedynek... Tak to
wlasnie wyglada, niepotrzebnie go bronisz, uczeszczam na tym forum juz od dluzszego czasu i
tutejsi ludzie dziela sie na: pomagaczy (Eta, Godzio, Trival etc), osoby chcace sie czegos
nauczyc, oraz takich co tylko czekaja na rozwiazania, rafal nalezy do tych ostatnich
5 mar 15:26
pigor: ja go (ją) wcale nie bronię , tylko daje szansę ...

, a jeśli jest inaczej, to daleko nie
zajedzie ; no i fajnie , bo nie każdy musi być studentem i tyle , co do mnie , to nikt na tym
forum nie zabroni mi podawać tylko pełnych rozwiązań, bo po prostu nie lubię . ...

stosunków przerywanych
5 mar 15:36