pomyłka???
Eff: Mam wątpliwości co do prawidłowego zapisu treści mojego zadania w arkuszu, a więc zad jest z
prawdopodobieństwa. Chodzi o 3−krotny rzut monetą czyli wychodzi na to że omega = 6
Ω={o,o,o,r,r,r}
|Ω|= 6
czyli ww wyniku w mianowniku powinna znajdować się szóstka, lecz w wariantach odpowiedzi jest
8 nie wiem czy źle zapisałam czy coś przeoczyłam ... proszę o pomoc !
5 mar 11:45
Patronus: |Ω| = 2
3 = 8
Pierwszy rzut to 2 możliwości drugi 2 możliwości i trzeci 2 możliwości
5 mar 12:07
Eff: dzięki

]
5 mar 12:28