Prawdopodobieństwo Prawdopodobieństwo Prawdopodobieństwo Prawdopodobieństwo
Eff: Witam
Chciałabym poprosić o [pomoc w zadaniu z prawdopodobieństwa, mianowicie:
Rzucamy kostką do gry i monetą. Jakie jest prawdopodobieństwo że wyrzucono reszkę i co najwyzej
5 oczek .
Z góry dziękuje
bardzo proszę o pomoc, jestem dosyć dobra w prawdopodobieństwie ale nei zbyt rozumeim jak
mozna wyliczyć prawdopodobienstwo dla monety i czy gdy jest to pomieszane z kostką to czy
jakoś
zmienia to wtedy sposób na liczenie samej kostki ....
5 mar 09:58
krystek: Ω={(1,o)(2,0)(3,0).......(6,0) (1,r)(2,r)........(6,0)}=12
5 mar 10:37
krystek: A={(r,1)(r,2)(r,3)(r4)(r,5)(r,6)}=...
5 mar 10:44
Eff: dziękuje
5 mar 10:53
Mila: Bez (r,6) w zbiorze A −ma być co najwyżej 5 oczek.
5 mar 14:51
Eff: ale wtedy wychodzi 512 jak mam to skrócic ?
5 mar 15:11
Aga1: Nie skrócisz.
5 mar 15:14
Eff: no właśńie wiem , a wariantach w arkuszu nie mam odpowiedzi z 12 w mianowniku...
5 mar 15:18
Aga1: A jakie masz?
5 mar 15:30
kylo1303: To przemnoz przez 2 to nie bedzie 12−stki
5 mar 15:33