matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawd
krystian:
Rzucamy dwa razy sześcienną symetryczną kostką do gry. Oblicz prawdopodobieństwo, że za każdym razem wypadła parzysta liczba oczek lub iloczyn wyrzuconych oczek jest równy 12.
5 mar 01:15
krystian:
ref
5 mar 07:35
Aga1:
IΩI=6
2
=36 A={(2,2), (2,4), (2,6), (4,2), (4,4), (4.6),(6,2) (6,4) (6,6)(3,4) (4,3)} IAI=11
IAI
11
P(A)=
=
IΩI
36
5 mar 07:58